Опис Кава Foundation Ethiopia Yergacheffe у зернах 250 г
Ефіопія вважається батьківщиною кави. Вирощування та обробка кави – одна з провідних галузей економіки Ефіопії. Тут є кілька регіонів вирощування кави, основними з яких є Sidamo, Yirgacheffe, Harrar, Limu, Djimma, Lekempti, Wallega, Gimbi. Кожен із регіонів виробляє за своєю унікальною кавою. Спільним для всіх ефіопських сортів є складність та багатство смаку. Регіон Yirgacheffe вирощують на висоті 1100–1800 метрів. Кава з цього регіону має високу щільність. Його неможливо сплутати ні з чим. Благородність, вишуканість та витонченість є основними характеристиками кави цього регіону. Смак: виразні ноти солодкого фруктового чаю, карамелі, червоного яблука та молочного шоколаду. Аромат: солодкий та дуже насичений; ноти стиглого жовтого яблука, жовтої сливи та молочного шоколаду. Тіло: середнє, трохи оксамитове. Післясмак: тривалий і дуже стійкий з нотами іриски, синьої сливи, лайма та зеленого чаю. Інтенсивність смаку: 8 із 10 Інтенсивність аромату: 8 із 10
| Кавове обладнання |
| Бренд |
Foundation Coffee Roasters |
| вага |
250 г |
| Країна виробник |
Україна |
| Тип зерна |
моносорт |
| Кава та чай |
| Країна походження |
Ефіопія |
| Обсмаження |
середня |
| Склад кави |
арабіка 100% |
| Смак кави |
кислинка |
| Смакові ноти |
Карамель, Фрукти, Шоколад |
| Спосіб приготування кави |
Кавомашина |
| Тип кави |
зерно |